У Рівному обговорили особливості формування та популяризації бібліотек

14 грудня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці спільно із ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» відбулась науково – практична конференція «Краєзнавчі ресурси бібліотек: формування та популяризація».

Роботу секції "Культурний туризм як бренд публічної бібліотеки" відкривала Валентина Ярощук, директор Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, яка акцентувала увагу на основних векторах розвитку бібліотечного туризму в області. З віртуальною візитівкою Рівненщини, презентацією сайту «Рівненщина туристична», виступила провідний бібліограф РОУНБ Олена Самсонюк. Головний спеціаліст сектору культури і туризму Корецької районної державної адміністрації Богдана Брухлій у своєму виступі «Роль бібліотек в розвитку внутрішнього туризму: Культурно-пізнавальний, ностальгічний, релігійний, екотуризм» зупинилась на класифікаційних ознаках туризму, та виокремила ролі бібліотек в розвитку внутрішнього туризму. Діяльність новоствореного туристичного центру, що діє на базі Корецької центральної районної бібліотеки висвітлила директор ЦРБ Н. Г. Грановська. Завідуюча Мізоцькою міською бібліотекою Оксана Пальчевська поділилась досвідом діяльності книгозбірні у збереженні історичної пам’яті громади.

"Патріотичні маршрути: розробка та організація" презентував Віктор Смоляк, методист з питань інформації Шумської ЦБС, блогер, фотограф. З консультацією «Як розробити та провести бібліотечну екскурсію» виступила Наталія Волян, а майстер-клас «Екскурсія бібліотечною експозицію» провела Анжела Хамедюк – спеціалісти Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Акцентувалась увага і на віртуальній складовій організації туризму.На участі бібліотек в картуванні туристичних маршрутів та застосуванні сучасних сервісів Google які пропонують допомогу у плануванні подорожей наголосив Олег Костюкевич, місцевий експерт Google, сертифікований фотограф.

У секції «Партнерство – розвиток – дія: підсумки та орієнтири діяльності ГО «РОВ УБА» учасники – члени РОВ УБА окреслили основні напрямки роботи громадської організації на наступний рік.
Тож можна зробити висновок, що розвиток туризму на Рівненщині є одним з пріоритетів роботи сучасних бібліотек та туристичних центрів на їх базі.