У Рівному обговорили питання безпеки на робочому місці

http://www.rv.gov.ua

У Рівному з нагоди 100-річчя Міжнародного дня охорони праці відбувся круглий стіл на тему «Безпечне та здорове майбутнє праці».

До заходу долучилися фахівці Управління Держпраці в Рівненській області, Федерація профспілок, РОООР «Роботодавці Рівненщини», Фонд соціального страхування, а також керівництво облдержадміністрації та облради.

«Безпечне та здорове майбутнє праці як пріоритет, так і значний елемент для розвитку економіки Рівненщини. Адже найвища цінність людини – це життя і здоров’я. І їх захист потребує чималих зусиль. Важливо, що з кожним роком роботодавці області переймаються питанням безпеки на робочому місці. Зокрема, управління держпраці виконує важливу функцію – наповнює бюджет області. Це дає можливість для громад реалізовувати різні ініціативи  та позитивно рухатись вперед», - розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний зазначив, що протягом 2018 року територіальні органи держпраці провели в області більше 20 тисяч заходів контролю.

«З кожним роком зменшуються страхові випадки, які приводять до травм на виробництві. У 2018 році було 37 таких ситуацій, це на 13 випадків менше ніж у попередньому році. Це свідчить про те, що на підприємствах Рівненщини переймаються питанням безпечних робочих місць», - зауважила начальниця управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Лілія Кравець.

В рамках круглого столу підписано Меморандум про співпрацю між Управлінням Держпраці та Рівненським обласним об’єднанням організацій роботодавців «Роботодавці Рівненщини». Після чого кращі роботодавці Рівненщини були відзначені нагородами.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також