У Рівному обговорили створення ІТ-кластеру

Днями у Рівному у Відкритому просторі (Open Space) на базі НУВГП відбувся науково-практичний семінар «Перспективи створення Рівненського ІТ-кластеру».

Під час семінару обговорили історію становлення та розвитку ІТ- кластерів в Україні, аспекти співпраці органів державної влади та ІТ-компаній на прикладі Рівненського ЦНАПу. А керівники лабораторії «Noosphere Engineering School» Юрій Вдовіченко (м. Дніпро) та Марина Лещенко (м. Черкаси) розповіли про освітні програми серед пріоритетів діяльності ІТ-кластеру.

Про роль інформаційних корпорацій у територіальних ІТ-кластерах розповів менеджер проектів асоціації «Noosphere» (м. Дніпро) Анатолій Гладченко. Крім цього, учасники семінару дізналися про інтелектуальну власність на ІТ-продукти на північно-американських ринках.

Під час семінару його учасники, а це представники органів державної влади міста та області, ІТ-кластерів України, ІТ-компаній, викладачі вищих навчальних закладів, керівники підприємств та установ міста й області, не лише обмінялися практичними навичками та власним досвідом, а й поспілкувалися у неформальній обстановці та подискутували.

Читайте також