У Рівному обирають поліцейських офіцерів громади

На Рівненщині їх до 13 вересня відбиратиме комісія у складі представників Департаменту превентивної діяльності НПУ та управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області, психолога Національної поліції, представника організації міжнародної технічної допомоги ICITAP та об’єднаної територіальної громади.

Перші співбесіди уже відбулися сьогодні, 10 вересня, в обласному управлінні поліції Рівненської області. На 41 посаду у 26 ОТГ претендують 50 кандидатів. 

Як зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Людвіг Файт, впровадження нового формату роботи поліцейських покликане орієнтувати їх на служіння інтересам громади, співпрацю з населенням та підвищення рівня довіри людей до правоохоронців. 

Поліцейські офіцери громади повинні бути комунікабельними, стресостійкими, самостійними та автономними у прийнятті рішень.  

Із головами ОТГ завчасно обговорили порядок проведення співбесід, умови, етапи та особливості відбору.

Останні мали змогу поставити свої запитання. Жваве обговорення викликало припущення з приводу того, що буде із громадою, якщо жоден кандидат не буде обраний. 

«Проект «Поліцейський офіцер громади» орієнтований не на кількість, а на якість, — зауважила представниця організації міжнародної технічної допомоги ICІTAP Юлія Білоус. — У такому випадку відбір триватиме і надалі, щоб кожна громада знайшла свого поліцейського». 

Кандидати, яких відбере комісія, проходитимуть відповідні навчання.  

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також