У Рівному обурюються на чорні вихлопні гази

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівнянин Дмитро Хіночек зареєстрував петицію на сайті Рівненської міської ради, у якій просить зобов’язати державні структури міста, які відповідають за чистоту навколишнього середовища та охорону людей, перевіряти та забороняти використання пересувних джерел забруднення (автомобілі, автобуси та ін.), що не відповідають нормам ДСТУ 4276-2004, ДСТУ 4277-2004, ДСТУ 32.001. Також він запевняє, що в Рівному не дотримуються Закону «Про охорону атмосферного повітря» (від 16.10.1992 - №2707-XII). 

Людям набридло дихати чорним димом від вихлопів маршруток, «блях», спецтехніки та ін. В маршрутках навіть в салоні немає чим дихати. А спецтехніка - це просто жах, така техніка не пройде навіть самі застарілі норми, не кажучи вже про європейські.

Якщо немає механізму як з цим боротися, то створіть його. Нагадування екологічній інспекції та МВС – не дає результату. Міська влада має можливість захистити людей. Алкоголь, наприклад, заборонили продавати після 22:00.  Хотілося б щоб і цю проблему вирішили, а не просто відповіли.

Петицію можна підтримати до 22 жовтня. Якщо вона набере 300 голосів, міський голова дасть письмову відповідь.

 

Читайте також