У Рівному одинадцять років не будували садочків

Замість садочку – стадіон. За останніх 11 років у Рівному не з’явилося жодного дитячого садочку. Однак, щороку кілька тисяч дітей позбавлені права їх відвідувати. 

Пріорітети міста й досі бажають бути кращими. Адже закладів дошкільної освіти у Рівному катастрофічно не вистачає. До того ж місто не створює нових садочків, які  могли хоча б трохи розвантажити чергу. 

У попередньому матеріалі ми розповідали, що цього року 37 міських садочків отримали 246 мільйонів гривень фінансування. При цьому, батьки ще мають здати гроші на канцелярію, харчування або ж ремонт. 

За одинадцять років у Рівному не збудували жодного закладу дошкільної освіти. Влада міста лише реконструювала старі або ж відкрила додаткові групи. Проте, це не допомогло вирішити проблему із місцями у садочках. 

Із 2008-го року по сьогодні у Рівному реконструювали лише три садочки. 

Серед них і “горезвісний” садочок “Вишенька” на Соборній, але відбудували лише частину будівлі. Іншу частину віддали під приміщення екстренної швидкої допомоги. 

Окрім того, в інших садочках відновили та облаштували приміщення для ще 20 груп. Також у НВК №14 відкрили ще дві групи, які назвали закладом дошкільної освіти. Проте, щороку садочки все ще залишаються недоступними для більше трьох тисяч дітей.

До того ж реконструкцію скандального садочку на Коновальця припинять. Про це заявив новий виконуючий обов’язки начальника департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Віталій Кардаш. Адже за його словами міська влада вже витратила близько 2 мільйонів лише на очищення та обгородження території. 

Повністю реконструкція вартує 130 мільйонів гривень. А це, за його словами, значно дорожче ніж побудувати новий садочок, з врахуванням сучасних технологій. 

Тобто міська влада даремно витратила два мільйони гривень на садочок, який можуть знести. 

Проте у планах міського керівництва найближчим часом побудувати 4 садочки загальною вартістю більше 400 млн. грн. Проте, як відомо, кошти з бюджету в найближчі роки з йтимуть на  будівництво "найважливішого об’єкту" – стадіон. Таким чином, план побудови садочків так і залишиться планом на папері.

Ми вирішили показати, як виглядають деякі садочки міста, якими пишається міська влада. 

Читайте також