У Рівному оновили асфальт, проте не нанесли розмітку для пішохідного переходу

На вулиці Макарова у Рівному оновили асфальт та дорожню розмітку перед приїздом прем'єр-міністра, проте не нанесли "зебру", пише "Рівне 1".

Зокрема, у закадровому тексті йдеться про те, що минулого тижня тут підлатали дорожнє покриття та оновили розмітку. Усе нібито до приїзду Володимира Гройсмана, який відвідав будівництво спорт-комплексу. Але! За словами авторки відео, до візиту тут разом із знаками про пішохідний перехід була "зебра". Тепер же її немає, а це місце поряд із зупинкою громадськго транспорту.

Авторка наголошує, знаки видно погано, а на цьому місці - підвищена аварійність. Та й через відсутність "зебри" дочекатися, коли ж зупиниться якесь авто, аби пропустити пішохода, складно.

За словами начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Рівненській області Сергія Коханюка, ямковий ремонт тут проводила одна організація - Рівненське міське ШЕУ - балансоутримувач вулиць, а от розмітку наносить інше підприємство. Його визначають на тендері, який оголошує управління житлво-комунального господарства міськради, яке є замовником цих робіт.

- У місті Рівне - це ТОВ "ХІМІЯ ПАРК", яке виграло тендер на нанесення дорожньої розмітки. Порядок визначає УЖКГ. Чому наносять горизонтальну розмітку осьову, а не наносять пішохідні переходи ми прокоментувати не можемо. Хоча її відсутність насправді впливає на безпеку дорожнього руху. На нашу думку, "зебри" необхідно оновлювати та покращувати. Дуже багато пішохідних переходів треба наносити, але для цього потрібно провести аналіз аварійності, який би показував, де треба це робити в першу чергу, - каже Сергій Коханюк.

Такий аналіз, за словами поліцейського, у Рівному мали б провести з 2015 року, проте досі не провели.

Аби "зебру" нанесли, а перехід став безпечнішим, людям поліцейський радить звертатись в управління житлово-комунального господарства.

 

Читайте також