У Рівному педагогів вітали з професійним святом (ФОТО)

Сьогодні в Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі зібралися понад 600 педагогів із усієї області, адже тут відбувалося урочисте святкування до Дня працівників освіти.

Відтак, начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський розповів про досягнення області в освітянській реформі:

«НУШ – наймасштабніша реформа, яка  відбувається в освіті. Саме тому ми багато уваги приділяємо Новій українській школі, але це не означає, що в інших підрозділах освіти не відбуваються зміни. У нас динамічно розвивається сектор дошкільної освіти. Тільки в цьому році відкрито новозбудовані приміщення в Обарові, Івачкові, відкриваються додаткові групи у вже існуючих заходах. Загалом створено вже більше 200 місць і ця робота триває постійно. Здійснюються заходи по оптимізації мережі малокомплектних шкіл, хоча, ці процеси проходять непросто, а подекуди й болісно, ми переконані, що оптимізація – це створення рівного доступу до якісної освіти усіх учасників освітнього процесу. У області вже функціонує 25 опорних закладів і вони продовжують створюватися. Також у нас якісно покращується матеріально-технічна база в опорних школах. Тільки цього року профінансовано по 800 тисяч на новостворені опорні школи на облаштування сучасних кабінетів, закуповуються шкільні автобуси: цьогоріч уже придбано 22 і проводяться тендерні процедури по закупівлі ще 7. У відповідності до вимог часу, реорганізовується мережа інтернатних закладів. Сьогодні в нашій області, в одній із перших в Україні, сформовано всі типи шкіл. Якщо військовий та спортивні ліцеї функціонують вже тривалий час, то науковий ліцей і мистецьку школу створено в цьому році», - Григорій Таргонський.

Крім того, гостям також показали відео про впровадження вимог НУШ в школах Рівненської області.

Не обійшлося і без нагороджень, так ректору Національного університету водного господарства та природокористування Віктору Мошинському за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Президент присвоїв почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Також педагоги отримали Почесні грамоти обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, високі трудові здобутки та високу професійну майстерність, Почесні грамоти обласної ради за високу якість та зразкове виконання службових обов’язків, вагомий внесок у розвиток освітньої галузі області та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти. Нагрудним знаком Міністерства освіти й науки України «Василь Сухомлинський» за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, досягнуті успіхи у справі навчання й вихованні підростаючого покоління.

 

Колектив інформаційного порталу «РівнеМедіа» щиро вітає педагогів із професійним святом. Бажаємо Вам терпіння, наснаги, впевненості, витримки, міцного здоров’я. Нехай Ваша любов до життя, до своєї роботи, до всього світу буде без меж, нехай Ваші учні будуть слухняними та спроможними на великі перемоги, нехай Ваше серце зустрічає кожен день з доброю надією, нехай Ваша душа з кожною миттю познає смак щастя.
 

Читайте також