У Рівному під ОДА протестувальники збиралися на мирну акцію (ФОТО)

У Рівному під стінами ОДА сьогодні, 9 жовтня, була проведена мирна акція протесту за ініціювання Президії федерації профспілок України. Учасники всеукраїнської акції вимагали підвищення мінімальної заробітної плати до 7700 грн з 1 січня, не підвищувати тарифи на комунальні послуги та створювати нові робочі місця, аби українцям не доводилося сім'ями їхати на роботу за кордон.

"Ми вимагаємо припинити зубожіння нашого народу. Наші очільники у Києві говорять про те, що внас підвищені заробітні плати, то ви - молоді люди знаєте, що це неправда. По-перше, треба берегти нашу національну валюту, а для цього треба створювати робочі місця, для цього треба піднімати економіку, щоб її ріст був не менше 7% у рік, щоб експорт перевищував імпорт. Треба звернути увагу на наших пенсіонерів, адже вони вже виробилися, вони вже заробили на гарне життя, а мають жити жебраками," - розповів голова ради профспілок Рівненщини Микола Шершун.

Серед учасників протесту були освітняни, колишні працівники заводів, працівники Рівненського аеропорту, чорнобильці та ін. Зокрема робітники аеропорту висловили обурення боргами та станом комплексу. Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив протестувальникам, що влада намагатиметься вирішити проблему із заборгованістю аеропорту. До учасників акції також вийшов ще один заступник голови ОДА Віталій Ундір. Він додав, що вимоги людей буде передано Прем'єр-міністру України.

Учасники акції зазначили, що цей протест є мирним та попереджувальним, проте, якщо влада не буде виконувати їх вимоги, то члени профспілки 17 жовтня протестуватимуть у Києві.

 

Читайте також