У Рівному підвищать плату за вивезення сміття

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні на засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради схвалили рішення про встановлення КАТП 1728 тарифів на послуги з вивезення побутових відходів. Відтак, рівняни за вивезення твердих відходів платитимуть 53,47 грн/м3, а за великогабаритні та ремонтні - 81,40 та 51,99 відповідно. 

У розрахунку на одного мешканця вийде орієнтовно 15.77 гривень за місяць для мешканців багатоквартирних будинків та 18.43 гривень для власників індивідуальних будинків. 

"На сьогодні діяльність КАПТ в частині тарифу регулюють два органи: виконавчий комітет Рівненської міської ради в частині вивезення побутових відходів і Національна комісія, що здійснює державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в частині захоронення побутових відходів. Проект не буде введений в дію доти, доки постанова про захоронення не набуде чинності. Плата на одну людину буде розрахована КАТП 1728 і введена наказом про підприємство з урахуванням вивезення, яке буде затведжене цим проектом рішення і з урахуванням захоронення, яке буде затрверджено постановою НКРЕП. Причини, через які підняли тарифи - збільшення території обслуговування, ріст річних обсягів надання послуг, зміна норм надання послуг, а також зростання основних складових собівартості тарифу", - пояснила в. о. начальника управління економіки міста Наталія Глазкова. 

До того ж, згадали про затримки з вивезенням сміття, на що міський голова Володимир Хомко відповів:

"У КАТП є напруга. Ми їм вкинули половину ще міста. Техніки не докупили, ми зараз тільки виділили кошти, треба як мінімум, 4 машини, весною купимо дві машини. У наступному році він увійде в графік. Ми ж йому півміста влупили того, на що він не був розрахований. Більше того, ми приватників більше не будемо пускати в місто на вивіз".

До слова, якщо порівняни з іншими обласними центрами, то у Рівному буде не найвища вартість вивезення сміття. До прикладу, у Вінниці мешканці багатоквартирних будинків платять 16,38 грн. в місяць, а індивідуальних - 17, 43 грн. в місяць, а в Луцьку - 15, 41 грн. та 18, 38 грн. в місяць відповідно. 

Читайте також