У Рівному пішов з життя професор одного з університетів

13 січня 2023 року раптово пішов з життя професор кафедри промислового, цивільного будівництва та інженерних споруд НУВГП, кандидат технічних наук, академік Академії будівництва України, відмінник освіти України Борисюк Олександр Павлович.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Національного університету водного господарства та природокористування.

Олександр Павлович народився 25 жовтня 1954 року у Виноградівському р-ні Архангельської області.

У 1978 – закінчив будівельний факультет УІІВГ за спеціальністю "Промислове та цивільне будівництво". В 1978-1980 роках – служба в армії. З вересня 1980р працював на кафедрі інженерних конструкцій: старшим лаборантом, асистентом, завідуючим лабораторією (1983-1986рр.).

У 1989 році закінчив навчання в аспірантурі та захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.23.01. Автор 3-х монографій, понад 110 наукових статей та методичних праць, керівник аспірантів.

Нагороджений знаком "Відмінник освіти України", дійсний член Академії будівництва України. Сертифікований експерт з технічного обстеження будівель і споруд.

Викладав дисципліни: "Будівельні конструкції", "Залізобетонні та кам'яні конструкції", "Інженерні конструкції ГТС", "Архітектура та будівельні конструкції".

Олександр Павлович користувався заслуженим авторитетом у студентів та колег по роботі. Університет втратив досвідченого і висококваліфікованого спеціаліста, авторитетного фахівця, людину з великої літери.

"Олександр Павлович був мудрим фахівцем, який служив людям, громаді, суспільству. Він присвятив себе освіті, був незрівнянним прикладом для молодого покоління.

Весь колектив університету відчуває скорботу за втратою колеги. Глибоко співчуваємо рідним та близьким Олександра Павловича", - йдеться у повідомленні.

Прощання з покійним відбудеться 15 січня 2023 року за адресою: вул. Древлянська 33.

Читайте також