У Рівному планують оголосити недовіру голові ОДА та звільнити голову облради

На сайті Рівненської обласної ради опублікували два проєкти рішень про звільнення керівників області. Один із них стосується голови облради Сергія Кондрачука, інший - голови обласної державної адміністрації Віталія Коваля. 

Так, депутат облради Юрій Ліпський підготував і подав проєкт про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Кондрачука Сергія. 

Сам же Кондрачук подав проєкт про недовіру голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю. У тексті документу йдеться про те, що депутати повинні оголосити йому недовіру.

Сергій Кондрачук пояснив Суспільному, що причиною подання проєкту стало те, що облрада має питання до роботи голови ОДА.

"Як тільки облрада 8-го скликання набула повноважень, – а це був грудень минулого року, – депутати одразу виступили з вимогою до голови ОДА прозвітувати про свою роботу за попередні періоди. Віталій Станіславович пішов назустріч депутатам і такий звіт ми тоді почули, взявши його до відома, тобто не ставлячи роботі голови ОДА жодних оцінок.

Минуло майже пів року і депутатський корпус вирішить, що за ці пів року голова ОДА саме заслуговує такої оцінки. Проєкт рішення подав дійсно я, але ж ви розумієте, що це фактично вимога до мене як до голови дуже значної кількості депутатів", – коментує голова облради Сергій Кондрачук.

Позицію з цього приводу Суспільному озвучив речник РОДА Олександр Поліщук.

"Депутати чи голова облради, звісно, можуть ініціювати до розгляду в сесійній залі будь-які питання. Самим же депутатам і визначатися, підтримувати чи не підтримувати те чи інше рішення на засіданні. Але конкретно ця ініціатива очільника Рівненської обласної ради навряд чи додає конструктиву до робочих взаємостосунків між ОДА та облрадою", – зазначив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

Читайте також