У Рівному починають впроваджувати реформу громадського транспорту

Від сьогодні у Рівному працює спеціаліст з міської мобільності та транспортного планування, консультант Світового банку Антон Гаген. Перед ним поставили завдання провести аналіз мережі громадського транспорту та, в перспективі, спільно зі спеціалістами профільних міських управлінь підготує рекомендації для того, щоб зробити пересування містом максимально зручним для рівнян.

Всі ці напрацювання ляжуть в основу Плану сталої мобільності Рівного.  

У Рівному розпочинають роботу із розробки Плану сталої мобільності. Першим кроком у реалізації цього амбітного задуму стане аналіз мережі громадського транспорту. Для цього за сприяння громадянської мережі «ОПОРА» залучають спеціаліста з міської мобільності та транспортного планування, консультанта Світового банку Антона Гагена. Він працював над удосконаленням транспортної мережі в різних містах України та за кордоном. Тепер же дасть експертну оцінку рівненської мережі громадського транспорту.

- Надзвичайно правильно, що Рівне, попри воєнний час, приділяє увагу створенню повноцінного Плану сталої мобільності. Це тривалий і непростий процес із багатьма складовими, в основі якого - зручна і комфортна транспортна мережа для рівнян. Зрозуміло, що в умовах воєнного стану не можна сподіватись на масштабні перетворення. Проте, упевнений, що є речі, які можна впровадити вже зараз. Разом з працівниками КП «Рівнеелектроавтотранс» та управління транспорту розробимо пропозиції щодо короткострокової реорганізації громадського транспорту. Ці напрацювання згодом можуть лягти в основу повноцінного Плану, - відзначив Антон Гаген.

Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян у свою чергу наголосив на важливості та актуальності системного оновлення організації руху транспорту в нашому місті.   

- Ми робимо іще один великий крок до реформування транспортної галузі Рівного, аби кожен рівнянин із задоволенням та максимальним комфортом користувався нашим комунальним транспортом, міг дістатися у будь-яку точку міста в комфортних умовах. Рівне вже має чим пишатися. Адже саме ми – пілотне місто, яке розробляє і вже найближчим часом презентує стратегію безбар’єрності. Вона стане невід’ємною складовою Плану сталої мобільності нашого міста. Окрім того, наш комунальний транспорт у переважній більшості – низькопідлоговий, що значно полегшує користування, також залучаємо великомісткі автобуси, які стали успішною заміною мікроавтобусам, приводимо у відповідність до потреб та пасажиропотоків маршрути громадського транспорту. І це лише частина того, що вже зроблено. Чекаємо від пана Антона якісних та дієвих пропозицій, які допоможуть вже зараз навіть в умовах воєнного часу удосконалити нашу транспорту галузь. Вдячний ГМ «ОПОРА» за постійну підтримку та сприяння у залученні професійних експертів для розвитку та впровадження новацій у нашому місті, - відзначив Віктор Шакирзян.  

Під час роботи в Рівному консультант Світового банку ознайомиться з роботою КП «Рівнеелектроавтотранс», візьме до уваги дослідження пасажиропотоку та кількості пільгових категорій населення, вивчить досвід співпраці з приватними перевізниками та особливості роботи комунального транспорту. Певні напрацювання планують презентувати за місяць.

Читайте також