У Рівному поліцейські затримали «професійного квартирника» в Україні

Спецоперацію із затримання зловмисника із кримінальним статусом у злочинному середовищі провели працівники управління стратегічних розслідувань поліції Рівненської області із залученням патрульних поліцейських вчора, 26 вересня.

36-річного киянина оголосили у державний розшук після втечі з-під цілодобового домашнього арешту. Так, ще у вересні торік чоловік, маючи не погашену судимість, у столиці намагався скоїти чергову крадіжку. Слідчі затримали його та повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Однак, вже наступного дня зловмисник зібрав речі і більше за місцем свого проживання не з’являвся.

Поліцейські управління стратегічних розслідувань здобули оперативну інформацію, що житель столиці має намір приїхати до Рівного, аби створити злочинне угруповання для скоєння крадіжок. Чоловік на території держави неодноразово вчиняв майнові злочини, зокрема квартирні крадіжки та «змінив» сім установ для відбування покарань. 

Учора, 26 вересня, у рамках спецоперації оперативників та патрульних його у Рівному зупинили поліцейські. 36-річний водій автомобіля «Volkswagen Golf», який до того ж був напідпитку, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинені злочини, запевняв правоохоронців, що проживає у Тернопільській області. Втім, чоловік не надав жодних документів, які б засвідчували його особу. 

Відповідно до ухвали Дарницького районного суду міста Києва його затримали  та в подальшому столичні колеги доставили чоловіка для проведення слідчих дій до місцевого управління поліції у Києві.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також