У Рівному представникам малого бізнесу дозволили здійснювати оптову торгівлю

Сьогодні, 24 червня, під час сесії Рівненської міської ради депутати підтримали проект рішення про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців. Зокрема, 36 депутатів проголосували "За".

"Ми маємо завжди дослухатись до підприємців, щоб давати їм можливість розвиватись. Це важливо, адже це робочі місця та податки. А без податків, самі розумієте, неможливе наповнення бюджету. Тому ми маємо дбати про малий та середній бізнес. Депутати попередньої каденції це питання не підтримали - сьогодні ми це виправили. Це вкотре доводить, що ми вбачаємо у наших підприємцях велкиий потенціал", - прокоментував секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Згідно прийнятих нормативних документів, які встановлюють ставки податків місцевих підприємців на 2022 рік, представникам 1 та 2 групи дозволено займатись оптовою торгівлею.

За словами депутатки Рівненської міської ради Наталії Майорової, раніше у Рівненській громаді оптова торгівля була поза межами дозвільної діяльності підприємців 1 та 2 групи. Відповідно, не було встановлено ставки на податки.

"Сьогодні ми затвердили це рішення і я вітаю підприємців, які на рівні з підприємцями інших територіальних громад можуть займатися оптовою торгівлею. Фактично, ми підтвердили те, що ми підтримуємо малий бізнес. Це як основа економіки нашої громади. Це було несправедливе обмеження, встановлене місцевою владою. Тепер рівненській представники бізнесу будуть конкурентними з іншими підприємцями", - прокоментувала депутатка.

Пані Майорова додала, що опт, це не про великі об'єми, а про продаж товарів посереднику. Крім того, для підприємців 1 і 2 групи єдиного податку є обмеження у сумі фінансового обігу - майже 5 мільйонів гривень.

Читайте також