У Рівному проаналізували роботу антирейдерського штабу

На Рівненщині підсумували роботу антирейдерського штабу у 2018 році, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Торік відбулося 9 засідань антирейдерського аграрного штабу.

- До нас зверталися аграрії з Рівненського, Зарічненського, Здолбунівського районів. Питання стосувалися вирішення конфліктів під час користування земельними ділянками або ж збирання врожаю. У результаті переговорів мирним шляхом вдавалося знайти компроміси. Сподіваюся, що така робота аграрного штабу продовжиться й цього року, - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Протягом минулого року на «гарячу» лінію оперативного штабу захисту аграріїв та землевласників від протиправних посягань, що діє при Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області надійшло 5 повідомлень. Усі заявники отримали роз’яснення, зокрема, щодо першочергових заходів реагування на протиправні дії сторонніх осіб.

Активно тривала й правопросвітницька робота. За словами заступника начальника ГТУЮ у Рівненській області з питань державної реєстрації Нелі Ковальової, минулоріч відбулось 49 виїздів в рамках роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги. 311 громадян у різних населених пунктах Рівненської області отримали консультації. Також було проведено 62 зустрічі з громадськими організаціями та представниками органів місцевого самоврядування, і 8 заходів з вуличного інформування мешканців районів, зокрема, щодо запобігання та захисту від протиправних посягань на земельні ділянки.

- Для захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, протидії порушенню прав інвесторів ми роз’яснювали порядок визнання договорів недійсними та скасування записів про державну реєстрацію речових прав, порядок врегулювання спорів, що виникають між сторонами договорів оренди та порядок звернення за отриманням безоплатної правової допомоги. Працівники Управління державної реєстрації надавали консультаційну допомогу в підготовці скарги до Міністерства юстиції України на проведені реєстраційні дії державного реєстратора. Також інформаційно-консультаційну допомогу отримали власники земельних ділянок у с.Копиткове Здолбунівського району у підготовці скарги на рішення державних реєстраторів щодо реєстрації договорів оренди землі, - зазначила Неля Ковальова.

Нагадаємо, що антирейдерські аграрні штаби були створені у 2017 році в усіх регіонах країни за ініціативи Міністерства юстиції. Гаряча лінія оперативного штабу захисту аграріїв від рейдерів на Рівненщині – (0362) 64-27-06.

Читайте також