У Рівному просять навести порядок із тротуарами

Фото - Новини Рівного - Rivne.com.ua

Дмитро Хіночек зареєстрував на сайті Рівненської міської ради петицію, в якій просить навести лад із тротуараим в місті. За його словами, багато тротуарів міста зроблені  "косо-криво, аби живо":

"Багато тротуарів та пішохідних доріжок зроблені ще в ті часи, коли робили – «косо-криво, аби живо». Земля перевалюється на них через відсутність бордюрів; провалюється – через підмивання дощовою водою. Там де потрібно – їх нема, де не потрібно – вони є, ще й дуже широчезні. Асфальтоване покриття на них покладено як-небудь, мінімальним шаром, який не витримує ні дощів, ні морозів. Через таку ситуацію людям в спальних районах міста доводиться ходити по проїзних частинах, що є некомфортно та небезпечно для пішоходів і водіїв. А комунальникам стає важко прибирати такі тротуари від сміття і розчищати сніг взимку", - пише автор петиції Дмитро Хіночек.

Загалом рівнянин пропонує створити або залучити групу осіб – спеціалістів (архітекторів та інженерів з міського будівництва та благоустрою території), а також - громадських діячів, голів ОСББ та жителів Рівного. Саме вони розроблять план ремонту, демонтажу непотрібних, будівництва нових тротуарів та пішохідних доріжок оптимальної ширини та з довговічним покриттям. Не слід також забувати, на думку автора, про землю та зелені насадження, які знаходяться в тісному контакті з тротуарами і не мають заважати один одному. Земля поруч має бути впорядкована і не засмічена залишками будівництва доріг та тротуарів, що масово зустрічається нині.

"Згідно плану, почати роботи в найгірших місцях з врахуванням кількості пішоходів. Роботи мають ретельно контролюватися групою розробників та жителями міста. Організації, які будуть ремонтувати доріжки, мають надати гарантійні терміни та взяти відповідні ділянки на подальші поточні ремонти. Закупити для комунальників сучасну техніку та знаряддя для прибирання сміття та снігу. Тротуари та пішохідні доріжки мать завжди бути: зручними, захищеними від бруду та потоків дощових і талих вод, прибраними від сміття та розчищені від снігу. Вони мають мати зручні заїзди для колясок та дитячого транспорту.", - зазначає автор. 

Читайте також