У Рівному провели практикум щодо організації ЦНАПів у області (ФОТО)

Організацію  надання адміністративних послуг в ОТГ  - тема практикуму у Рівненському РВ АМУ

Днями у Рівненському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся  практикум із застосування законодавства на тему: «Організація надання адміністративних послуг в ОТГ. Створення Центрів надання адміністративних послуг.» Захід організовано в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У практикумі взяли участь представники  ОТГ, які вже створили ЦНАП або лише планують чи працюють над цим питанням.

Під час роботи модератор ознайомив присутніх  із Законом України «Про адміністративні послуги», та про розвиток системи надання адміністративних послуг.  Розглянули  законодавчі ініціативи щодо розвитку адміністративних послуг.  А також з’ясували, як відбувається  організація надання адміністративних послуг в ОТГ та створення Центрів надання адміністративних послуг.

Учасникам практикуму презентували досвід діяльності ЦНАПу при міській раді в м. Дубно. Це другий найбільший ЦНАП в області після рівненського. Директор Дубенського ЦНАПу Вікторія Хорупанська  розповіла: 

"Потрібно звернути особливу увагу на  забезпечення якісної підготовки працівників щодо обслуговування населення та роботи у центрі на прийомі громадян. Створення умов для належного здійснення надання послуг ЦНАПом. Нині ми надаємо понад 150 послуг населенню. Забезпечення технічними засобами ЦНАП та доступом до електронних баз окремих структур міста. Створили також комфортні умови для відвідувачів ЦНАПу. Оснащення системою електронної черги. Тож люди в одному місці можуть отримати усі необхідні адмінпослуги".  

Потому учасникам практикуму презентували проект ЦНАПу у Миляцькій ОТГ: як відбувалася організація його роботи, від самої ідеї і до роботи вже сьогодні. Нині ЦНАП налагодив співпрацю з усіма соціальними службами, і надає повний спектр адмінпослуг населенню. Там організовано шість віддалених робочих місць для старост, які у селах видають усі необхідні довідки населенню. Найбільша проблема - це кваліфіковані кадри, які вміють працювати з людьми.

Насамкінець відбулася жвава дискусія. Учасники практикуму отримали кваліфіковані відповіді експертів на свої питання та обмінялися досвідом з колегами.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Читайте також