У Рівному провели вебінар з трудового права (ФОТО+ВІДЕО)

Черговий вебінар з трудового права відбувся в рамках спільного проекту Управління Держпраці у Рівненській області та Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Партнерство спрямоване на активізацію просвітницької роботи. Зокрема, заплановано цикл інформаційно-консультативних вебінарів для громадян, представників влади, ОТГ, громадських організацій та всіх, хто хоче знати свої трудові права і грамотно їх реалізовувати.  До речі, традиційно на таких заходах присутні інспектори праці Рівненської міськради, які вдосконалюють знання з трудового законодавства.

Спікер онлайн заходу - головний державний інспектор сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Людмила Поліщук для понад 100 громадян надала роз’яснення з питань:

  • зміни у трудовому законодавстві – 2018; 
  • трудовий договір та цивільно-правова угода: відмінності, відповідальність за підміну понять;
  • гарантії військовослужбовцям та мобілізованим.

Зокрема, актуальним є питання трудових прав військовослужбовців. Так, фахівець пояснила, що військовозобов’язані, які були призвані на військову службу під час мобілізації, в особливий період, набувають нового юридичного статусу — військовослужбовці, внаслідок чого на них розповсюджуються пільги, передбачені Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про соціальний і правовий статус військовослужбовців і членів їх сімей», та інших нормативно-правових актів.

Час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. Держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців, які звільняються з військової служби. За всіма громадянами, які призвані під час мобілізації на військову службу, гарантовано зберігаються місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності. Одночасно вони отримують грошове забезпечення як військовослужбовці; За період проходження військової служби зберігається право на щорічну основну відпустку.

 

Детальні розяснення отримайте з вебінару:

 

Читайте також