У Рівному провели всеукраїнський конкурс, на якому обирали проект майбутнього скверу

У Рівному відбувся Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс, на якому обрали найкращий проект майбутнього скверу “на Волі” (перетин вулиць Соборної та Дорошенка). Міська влада Рівного вперше вирішила не просто зробити благоустрій, а оголосила конкурс, щоб в результаті отримати оригінальну та концептуальну проектну пропозицію майбутнього скверу і комплексно  впорядкувати територію. Іншим прецедентом стало те, що проведення всіх конкурсних процедур взяли на себе незалежні організатори. Це дозволило провести конкурс прозоро, відкрито та професійно і отримати об’єктивні та незаангажовані результати. Юридично початком конкурсу скверу “на Волі” стало 18 вересня 2018 р, коли виконком Рівненської міської ради прийняв рішення про його проведення. Далі пройшли громадські обговорення конкурсного завдання, розробка програми та умов конкурсу, вивчення історичного контексту району міста, дослідження території майбутнього скверу та збір вихідних даних, реєстрація учасників та розробка ними
проектних пропозицій.

Журі конкурсу мультидисциплінарне, тобто в нього увійшли не лише архітектори, але й професіонали з інших сфер.

Підсумки конкурсу:
Всього на конкурс зареєструвалися 69 учасників (авторів та колективів) з різних міст України. Подали 17 конкурсних робіт. З них 5 - Рівне, 6 - Львів, 2 - Київ, 2 - Дніпро, 1 - Луцьк, 1 - Івано-Франківськ. З них 2 роботи журі до розгляду не допустили, так як вони були подані з порушенням терміну. До виставки конкурсних проектів ці роботи будуть допущені з поміткою “поза конкурсом”.

Результати конкурсу, згідно з протоколом про підсумки конкурсу та рішення журі наступні:

Перше місце та премію 15 000 грн отримує автор Вадим Милостюк (м. Дніпро).

Друге місце та премію 10 000 грн отримує авторський колектив архітектурного бюро “Автограф”: Олеся Клічук, Роман Козак, Тетяна Михалюк, Віктор Сірочук. Керівник: Ігор Сірочук (м. Рівне).

Третє місце і премію 5 000 грн отримує авторський колектив Владислав Янок (керівник) і Тетяна Завадська (м. Рівне).

А також журі призначило окремий спеціальний диплом “За найкращу концептуальну містобудівну ідею”. Ним відзначили роботу авторського колективу: Дмитро Матвіїшин, Данило Швець. Керівник: Віктор Собчук (м. Львів).

Роботи всіх конкурсантів можна буде побачити з 12 вересня на виставці в ЦНАПі.

Пресслужба Рівнеради та її виконавчого комітету

 

Читайте також