У Рівному «реанімують» ще один стадіон

Стадіон «Мототрек» у Рівному цього року готується прийняти шість спідвейних змагань. Частина з них – європейського рівня. Зокрема, півфінали дорослого та юніорського чемпіонатів Європи, а також Кубок МАСЕC.

Керівник «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня на засіданні виконавчого комітету Рівнеради розповів про успіхи місцевого спідвею та плани на найближче майбутнє. З 2016 року в обласному центрі успішно діє програма розвитку мотоциклетного спорту, функціонує секція спортивно-технічного клубу. Вихованці рівненського спідвею вдало виступають на міжнародних змаганнях, а місцевий «Мототрек» щороку підвищує рівень проведених турнірів. Крім того, минулого року наше місто з розмахом відсвяткувало 60-річчя рівненського спідвею.

Успіхам спідвею у Рівному тішиться міський голова Володимир Хомко. Очільник міста зазначив, що цьогоріч планується подальший розвиток цього виду спорту. Якісні зміни очікують і на головну спідвейну арену міста – стадіон «Мототрек». Яка, до слова, знаходиться на балансі Товариства сприяння обороні України.

– В нас залишається проблема зі стадіоном. Ми домовились з керівництвом. Минулого року я зустрічався з комісаром європейського спідвею. Вони нам поставили вимогу: щоб проводити європейські змагання, потрібно зробити звук, освітлення і таке інше. Тому ми зараз думаємо як це виконати, – додав міський голова Рівного.

Нагадаємо, у Рівному триває будівництво двох спортивних арен – стадіону «Авангард» та спорткомплексу на Макарова.

Календарних спідвейних змагань у Рівному на 2020 рік:

26.04  - Відкритий особистий чемпіонат України;

17.05 - Особистий чемпіонат Європи SEC, півфінал;

04.07 - Особистий чемпіонат Європи серед юніорів U21, Півфінал;

01.08 - Міжнародний турнір;

29.08 - Європейський Кубок МАСЕC, етап;

26.09 - Міжнародний турнір «Кубок Закриття Сезону» та «Меморіал Ігоря Марка».

Читайте також