У Рівному розповіли про правову спроможність ОТГ (ФОТО)

фото - Фейсбук

У Рівному відбувся семінар щодо розвитку правової спроможності ОТГ, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

Семінар «Розвиток правової спроможності громад» відбувся у Рівненському центрі розвитку місцевого самоврядування у понеділок, 24 вересня. Участь у семінарі взяли керівники Головного територіального управління юстиції, зокрема начальник управління Оксана Сальчук, її перший заступник Наталія Яцюк та заступник з питань державної реєстрації Неля Ковальова. Також лекторами виступили працівники Управління державної реєстрації та Управління державної виконавчої служби.

Представники об’єднаних громад області мали змогу дізнатися корисну інформацію про вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування, особливості державної реєстрації актів цивільного стану та видачу відповідних свідоцтв посадовими особами ОТГ, державну реєстрацію статутів територіальних громад, надання послуг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, державної реєстрації оренди невитребуваних часток (паїв) та земельних ділянок в рамках управління спадщиною, а також новації Міністерства юстиції щодо стягнення аліментів.

– Сьогоднішній семінар – це такий собі День юстиції в об’єднаних територіальних громадах. Важливо, щоб громадяни якнайкраще знали і розуміли, чим займається юстиція. Адже ми працюємо за багатьма напрямками – від нотаріату до виконавчої служби, включаючи державну реєстрацію актів цивільного стану і банкрутство. По кожному із цих напрямків відбуваються якісь зміни на законодавчому рівні. А тому ми б дуже хотіли вчасно і оперативно розповідати про них, пояснювати, що саме змінилось, повідомляти, куди можна звертатися за додатковою інформацією. А тому такі семінари – чудовий майданчик для підвищення рівня правової грамотності, а відповідно і правової спроможності посадовців ОТГ. Але окрім того, це ще й можливість мати зворотній зв'язок із територіальними громадами, знати і розуміти, чим вони живуть, з якими проблемами зіштовхуються, та як ми можемо допомогти їм у їх вирішенні, – зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Читайте також