У Рівному створили саундтрек міста (ВІДЕО)

фото ілюстративне

Місто Рівне отримало свій саундтрек та кліп на нього. Робота над проектом тривала близько трьох місяців і об’єднала в одну команду спеціалістів у сфері відео продакшену та саунд-дизайну. Рівне не може похизуватися архітектурою Ренесансу, співаючими фонтанами або ІТ-фабрикою. Проте кожен з рівнян впізнає в Саундтреку міста те, за що любить Рівне.

Саундтрек був зібраний виключно з реальних звуків записаних в Рівному. Об’єднати їх докупи та надати музичного звучання вдалося завдяки кропіткій роботі Івана Ніколаєва.

“Відібравши звуки з яких можна було зробити цікаву барабанну секцію та ембієнт основу, я почав створювати композицію. Ідея композиції проста - ранок, який починається з підмітання вулиць та проїзду тролейбуса, далі початок денної двіжухі міста і вечір, коли ворони повертаються в гнізда. Ну і для того щоб трек отримав музичну форму, я додав партію баса, трішки синтезаторів, підсилив бочку - і отримав, на мою думку, сучасний музичний погляд на МОЄ місто”, - каже Іван Ніколаєв, саунд-дизайнер.

Паралельно із записом звуків міста, влогер Дмитро Лесковець та відеограф Павло Осіпов знімали кадри із джерелами цих звуків. Завдяки цьому в саундтреку можна побачити та почути рівненського коваля Романа Велігурського, фрагмент пісні гурту Тартак який виконували музиканти проекту “Співанка”, роботу над першим рівненським муралом “Моє місто”, міжнародний джазовий фестиваль “Art Jazz” та відомий всім рівнянам голос світлофора по вулиці Соборній.

“Я ніколи не спостерігав так за містом, не бачив як Рівне прокидається, як звучить. Починаєш шукати щось незвичайне і в той же час знайоме у всьому.
Яким би простим не здавався монтаж кліпу, робота була складна. Потрібно розібрати весь матеріал і зробити з нього сцени. Відео потрібно переглянути кілька разів, мабуть,  щоб осягнути звуки міста Рівне”,
- пояснює Павло Осіпов, відеограф проекту, спеціаліст “Creators Community”.

Яким саме буде результат не знав ніхто з учасників проекту, адже це була спільна робота і кожен робив свою частину в ній. Ось що про саундтрек міста говорить спів-автор ідеї Дмитро Лесковець, який регулярно знімає влог про своє життя та роботу в Рівному.

“Найбільш запам'ятався випадок в ранішньому тролейбусі. Коли нас спитали, що ми робимо, а нам потрібен був звук дверей й ми гуртом нашипіли на людинку й після цього їхали в тролейбусі в повній тишині. Результат перевершив мої сподівання, адже спочатку я планував це все сам робити. А тут така команда зібралася, що погано вийти не могло. Від себе додам, що це лишень початок й далі буду шукати ще ідей  для наступних проектів!” - каже Дмитро Лесковець, автор ідеї, рівненський влогер.

Творці не претендують на любов та визнання рівнян. Саундтрек міста - це швидше спроба поглянути на буденні речі під новим кутом. Робота могла тривати до безкінечності, адже кожен день місто наповнюють нові звуки. Постійно було бажання додати ще щось, показати більше.

“Саундтрек міста вийшов без прикрас, без фальші і без зайвого пафосу. Тільки реальні люди, події та місця, які наповнюють наше місто звуками. Для мене важливо було зберегти ідею та правильно налагодити весь творчій процес. Якби за цю роботу взялись інші люди, швидше за все результат був би зовсім не схожим на наш”, - зазначає Тимур Тимченко, режисер проекту, керівник “Creators Community”.

Результатом колаборації творчих людей Рівного став повноцінний трек написаний саунд-дизайнером Іваном Ніколаєвим, зроблений кліп Павлом Осіповим та Тимуром Тимченко з “Creators Community”, а також відео-блог про роботу над Саундтреком міста відзнятий Дмитром Лесковцем. Автори сподіваються, що результати проекту будуть цікаві рівненським радіостанціям, телеканалам та інтернет-виданням. А також знайдуть свої відгуки серед рівнян, які є невід’ємною частиною Саундтреку міста.

Саундтрек міста - https://soundcloud.com/g_studio_prod/rivne-vibes-deltaplan/s-UImf5?fbclid=IwAR18yDLxyEWV6bDKCPzYCWICt_Np-EBIC1KZ1GkiZDtP_V6B4w0YCjvmdc0

Кліп на Саундтрек міста:

 

Читайте також