У Рівному суд залишив без змін вирок коригувальниці терористів "Багірі"

У Рівному апеляційний суд залишив без змін вирок 53-річній терористці, яку визнали винною у держзраді та сприянні терористичній організації. 

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

Як зазначається, жителька Донецька Олена Моїсеєнко («Багіра»), діючи з ідеологічних мотивів, з метою підриву територіальної цілісності та обороноздатності України, у 2017 році, разом з іншими особами створила мережу інформаторів. Агенти цієї мережі збирали дані щодо переміщення підрозділів та військової техніки Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, задіяних у проведенні ООС/АТО на території Донеччини.

Зібрану інформацію «Багіра» передавала представникам спецслужб рф та незаконним збройним формуванням так званої «ДНР», для проведення артилерійських обстрілів позицій українських бійців на території Донецької області. Пізніше жінка висловлювала бажання та готовність створити власний підрозділ.

У квітні цього року Рівненський міський суд засудив коригувальницю до 13 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй майна.

Не погоджуючись із таким рішенням суду захисник «Багіри» оскаржив його в апеляційному порядку. Втім, Рівненський апеляційний суд пристав на доводи прокурора і залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Читайте також