У Рівному судили народну артистку, яка співала на Червоній площі

У Рівному засудили народну артистку з Херсона Ружену Рубльову. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, обвинувачена 30 вересня 2022 року взяла участь у мітингу-концерті у Москві, присвяченому тимчасовій окупації частини України.

Відомо, що артистка у супроводі "хору військ національної гвардії російської федерації" виконала музичну композицію, яка розпочинається словами "Здесь птицы не поют…"

Жінці інкримінували  ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність0. 

Досудове розслідування стосовно підозрюваної здійснювалось у спеціальному порядку. 

За даними суду, відеозапис із виступом Рубльової завантажений та розміщений у мережі на пропагандистських каналах з метою поширення підтримки вторгнення рф в Україну.

Також у суді розглянули інші публікації, де Рубльова презентувала моновиставу в тимчасово окупованому Генічеську та виступи на концерті, присвяченому анексії територій України.

Крім того на суді заслухали свідка, який до початку війни працював у херсонському театрі. Він наголосив, що обвинувачена добровільно зголосилась на участь у мітингу-концерті окупантів.

За його словами, тиску на колектив працівників театру представниками окупанта не вчинялось.

Таким чином суд визнав Рубльову винною у інкримінованому правопорушенні та засудив до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в сфері культури, строком 12 (дванадцять) років та з конфіскацією усього належного їй майна.

Додамо, що Рубльова більше 20 років працювала у херсонську театрі, а у 2021 році отримала звання народної артистки України. 

Читайте також