У Рівному судять виконавців резонансних замовних злочинів: відомі імена замовників

У ці хвилини у Рівному триває судове засідання над двома учасниками організованої злочинної групи - виконавцями резонансних замовних тяжких та особливо тяжких злочинів, таких, як готування замовного вбивства, підпал офісу редакції порталу "Четверта влада" та незаконне поводження зі зброєю, які були скоєні у Рівному в період з січня по липень 2018 року.

виконавці на лаві підсудних

Виконавцями злочинів є двоє мешканців Києва Анатолій Рекунов та Леонід Могилов, які раніше вже були судимі за вбивства. Обом — трохи менше 50 років. Один з них близько десяти років був у місцях позбавлення волі, інший — близько двадцяти. Саме "на зоні" вони познайомились з рівнянином, який, у свою чергу, познайомив їх згодом із лідером одного зі злочинних угруповань Рівного.

Під час суду були названі імена самих замовників цих злочинів. Ними виявилися відомі у кримінальних колах авторитети Володимир Шевчук 1971 р.н., більш відомий під прізвиськом "Большой", та Ігор Мокринський 1971 р.н. на прізвисько "Мокрий". Обоє вони є уродженцями Рівного. Наразі вони переховуються від слідства, їх розшукує поліція.

«Вова Большой» (Володимир Шевчук), за інформацією "РВ", — «безробітний» рівнянин, який відомий своїми «подвигами» ще з 90-х. Розповідають, що у 1995 році його підозрювали у вбивстві болгарського урядовця, проте притягнути до відповідальності «Большого» тамтешня поліція не зуміла. До цього року не доводила жодної причетності Шевчука до будь-яких злочинів і рівненська поліція. На початку 2000-х у Володимира Шевчука двічі стріляли конкуренти із банди «братів Молдаван», проте обійшлося пораненнями.

Ігор «Мокрий» Мокринський свого часу сидів за крадіжки авто.

Додамо, що окрім підпалу офісу редакції агенції журналістських розслідувань "Четверта влада", вони також замовили у підсудних виконавців вбивство відомого також у кримінальних колах підприємця Володимира Загороднюка на прізвисько "Щуся". Нагадаємо, що у липні того року поліція, аби впіймати кілерів, інсценувала вбивство Загороднюка.

Замовникам злочинів оголосили про підозру ще влітку. Проте «Большой» виїхав на територію ЄС ще до дня вбивства, щоб мати алібі. Натомість "Мокрий" переховується десь в Україні. Вони обоє перебувають у розшуку.

Читайте також