У Рівному торговці готові вийти на безстроковий протест під стіни мерії

У Рівному набирає обертів конфлікт між міською владою та торговцями, які працюють біля ринку «Центральний». Підприємці розповідають, що міський голова 22 липня під час зустрічі з ними та громадськими активістами пообіцяв дозволити роботу ярмарку до лютого 2021 року, як і зазначено у рішенні міськвиконкому.

Наступного дня у коментарі для одного із рівненських телеканалів мер повідомив, що одноосібно таких рішень не приймає. Серед аргументів пана Хомка було і те, що навколо ринку скупчується багато сміття. Люди, які торгують біля «Центрального» ринку також хочуть працювати в чистоті. Торговці зазначають, що кожен із них сплачує за своє місце більше 15 тисяч гривень в рік. Підтримувати чистоту та порядок на цій території входить у обов’язки комунальних служб міста, підпорядкованих міській раді.

Додамо, що рішення про дозвіл торгівлі біля ринку може прийняти міська комісія ТЕБ і НС. Однак, Володимир Хомко, який є головою цієї комісії, запевняє, що наразі такої можливості немає.

Людей обурює непослідовність влади, яка дозволяє торгівлю на ринку і забороняє її на ярмарку, який знаходиться поруч. Наразі підприємці сподіваються на справедливість та непідкупність фахівців Держспоживслужби, які нададуть висновки на розгляд міської комісії ТЕБ і НС. Люди готові боротись за право вільно здійснювати торгівлю. Якщо керівництво міста і надалі ігноруватиме вимоги рівнян, то вони оголосять безстрокову акцію протесту і вийдуть показово торгувати до мерії.

Читайте також