У Рівному триває етнофестиваль (ФОТО)

https://www.rvosvita.org.ua

Напередодні Різдва Христового на Рівненщині уже традиційно відбувається етнофестиваль «Віфлеємська зірка» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів. Повідомляє сайт Освіта Рівненщини. 

Наразі цей масштабний захід, який проходить у Технічному коледжі Національного університету водного господарства та природокористування, зібрав понад тисячу юних колядників та щедрівників із різних куточків області.

Фестиваль – конкурсний, на ньому визначаються переможці у різних номінаціях, зокрема різдвяно-обрядові дійства, фольклорні колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці. Найкращих виконавців визначить журі, у складі якого освітяни та знавці фольклору.

Підтримати молодь прийшла і заступник начальника – начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей Ольга Ладюк.

«Я радію з того, що на Рівненщині зберігають традиції, що носії цих традицій – молодь, яка не тільки знає обрядові співанки, а й презентує їх, виконує для загалу. Звісно, левова заслуга сьогоднішнього дійства – заслуга ваших родин, адже невичерпна любов до України в кожному з нас», – зауважила освітянка.

Варто наголосити, що етнофестиваль «Віфлеємська зірка» на Рівненщині проводять з 2010 року. З кожним роком кількість його учасників все більшає. Переможці конкурсу братимуть участь у Всеукраїнському етапі конкурсу, що пройде у січні.

Читайте також