У Рівному урочисто відкрили міжнародний кінофестиваль (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У Рівному стартував третій міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії». Вітаючи гостей кінодійства на урочистому відкритті, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що Рівне має потенціал стати українськими Каннами.

«Можна уявити собі, яка непроста робота очікує членів журі, адже впевнений, що обрати кращі роботи із кращих, представлених на «кінофесті», безсумнівно, буде надзвичайно складно», - зазначив Ігор Тимошенко.

Цьогорічна фестиваль надійшло 300 кіноробіт із 40 країн світу. В конкурсну програму відібрали 70 фільмів. Нагадаємо, у попередні роки кінопокази відвідали понад п’ять тисяч глядачів.

Кінофест «Місто мрії» триватиме 5 днів – з 25 по 29 вересня. Упродовж заходу відбудуться зустрічі з відомими акторами й режисерами, майстер-класи від професіоналів кіноіндустрії, покази ексклюзивних повнометражних і короткометражних фільмів.

На фестивалі представлять міжнародну та національну конкурсні програми. Так, до міжнародної включено повнометражне та короткометражне ігрове кіно, короткометражне документальне та анімаційне кіно. До національної - увійшли  повнометражні та короткометражні фільми українських авторів.

«Рівне – місто унікальних подій. А міжнародний кінофестиваль став однією з наймасштабніших унікальних інтернаціональних кіноподій. «Місто мрії» запрошує людей зі світу кіно скористатися новими можливостями: іноземців знайомить з культурою Західної України, українців – з традиціями й побутом Рівненщини», - зазначив засновник і директор мистецького заходу Віктор Булига.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також