У Рівному утеплять і модернізують 26-ту школу

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій Рівного Сергій Гемберг розповів, що невдовзі планують модернізувати ще одну рівненську школу:

"Розпочалася робота з підготовки до другого спільного проекту Рівненської міської ради та НЕФКО. Надалі плануємо модернізувати 26-ту школу зі спортивним ухилом. Будуть зроблені наступні заходи: утеплення фасаду, фундаменту й покрівлі, заміна вікон. Загальна вартість проекту становить 22 мільйони. Розмір запозичення складає 12,5 мільйонів  під 3% річних із терміном запозичення - 5 років і з відтермінуванням на 1 рік. 

До слова, на засіданні виконкому міський голова Рівного Володимир Хомко також анонсували підготовку до проекту НЕФКО-3 на 5 мільйонів євро:

"Він передбачає утеплення усіх дитячих садків і шкіл, які цього потребують, й деякі бюджетні установи. На всі бюджетні установи ми в рік витрачаємо на опалення більше 80 млн гривень. Якщо ми можемо у два рази зекономити, то хіба ж не маємо, що зробити школам на 40 мільйонів. Ще також була їх пропозиція (представників НЕФКО, - авт.), вони дають 2 мільйони євро, під які дають 30% гранту на модернізацію вуличного освітлення з відтермінуванням на 5 років". 

Нагадаємо, робота з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією розпочалася ще влітку 2015 року, два роки тривала підготовка документів та погодження із міністерством фінансів. Місту вже вдалося реалізувати спільно з НЕФКО проект з впровадження енергозберігаючих заходів (НЕФКО-1: ЗОШ № 18, 27). Це дало суттєвий результат значної економії коштів на енергоносіях, покращився температурний режим у приміщеннях, що створило комфортніші умови для перебування учнів та працівників закладів. 

Читайте також