У Рівному в приватному секторі собака задушив скажену лисицю: ввели карантин

Фото - Суспільне

У Рівному жителі вулиці Радивилівської, що у районі Басів Кут, неодноразово бачили лисицю, яка приходила до дворів. Як виявилось, тварина була скажена.

Як повідомляє Суспільне, лисиця прийшла на подвір'я 72-річної рівнянки Анни у ніч на 21 травня. Пес жінки спочатку гавкав на тварину, а потім наздогнав і задушив її. 

Собаку та лисицю відразу завезли до ветеринара, де і підтвердили факт сказу.

На вулицю, де стався випадок виїхали ветеринари, щоб вакцинувати від сказу домашніх тварин, повідомив в.о начальника Рівненського міського управління Держпродспоживслужби Василь Дмітрієв. Також спеціалісти визначили територію, на якій запровадили карантинні обмеження на 60 діб.

"Зона неблагополучного пункту — це берег озера Басів Кут і до вулиці Радивилівської. І загрозлива зона, відповідно, від озера Басів Кут — до об'їзної дороги на трасі Київ-Чоп і на заході від межі вулиці Радивилівської — до вулиці Присадибна, з прилеглими господарськими угіддями та польовими масивами", — пояснив Василь Дмітрієв.

Карантинні обмеження задіяли і в парку "Городище Оствиця", який потрапив у загрозливу зону, зазначив Василь Дмітрієв. На цій території, за його даними, щепили понад 40 собак, 11 котів та п'ять овець. Також у парку діє заборона на гуляння з домашніми тваринами.
 

Читайте також