У Рівному відбудеться Благодійний марафон «З вірою в майбутнє»

XXIV Благодійний марафон «З вірою в майбутнє» відбудеться з 9 по 20 травня. Впродовж 12 днів окрім щоденних творчих звітів художніх колективів та клубних підрозділів, відбудеться низка екологічних акцій спрямованих на збереження клімату під керівництвом Екологічного центру ПДМ.Традиційно виручені  кошти  перейдуть для фінансової підтримки учасників марафону.

Почесну місію обличчя Марафону 2019 здобули:

Філіпчук Олександра Школа сучасної хореографії:

«Скільки я себе пам'ятаю, мені завжди подобалося танцювати. Танці – це маленьке життя, це мова тіла. Не вважаю танці звичайним хобі, оскільки навіть найпростіші рухи здатні наповнити внутрішній світ особливими емоціями, які допомагають мені насолодитися життям у повній мірі. Я - цьогорічна випускниця Школи сучасної хореографії, а також солістка концертного складу Light Dance Company. Далі планую навчатися, здобути сучасну освіту і реалізовуватися в житті.»

Пальчевська Мар’яна Народне літературне об’єднання «Поетарх» :

«Напевно, на світі немає людини, у якої не було б улюбленого заняття. Моє захоплення – писати вірші. Це відображення душі, це почуття… Отримуючи задоволення від процесу, добиваючисьбажаного результату, розвиваютворчі навички. І все це дає мені літературне об’єднання «Поетарх».Мені подобається грати на гітарі, співати пісні… Я рідко роблю це наодинці ,більше в клубі авторської пісні "Музика мрій". Мрію стати графічним дизайнером, видати власну збірку поезії, записати аудіо диск з власними піснями.»

Вперше в історії Марафону - колективне обличчя.

Театр особливих акторів «Намисто» з вересня 2017 року діє у Рівненському міському Палаці дітей та молоді. Це велика мистецька сім’я, знана не тільки у нашій області, але і далеко за її межами через участьу театральних фестивалях в м. Червоноград (Львівської обл.), м. Хуст (Закарпатської обл.), м. Київ, м. Рівне.Театр «Намисто» -  не лише аплодисменти, квіти, увага глядача, але й натхненна робота над собою, а ще й створення спільного культурного поля, у якому навіть живеться інакше.

Участь у Благодійному марафоні «З вірою в майбутнє» - це можливість презентувати колектив  та зібрати кошти на реалізацію ідеї літнього табору «Крила» для особливої молоді.Метою табору є розширення спектру позашкільних освітніх послуг орієнтовних на молодь з особливими потребами.

Матеріальну допомогу на лікування  отримають Бабіч Олексій (Школа східних єдиноборств), Кривошея Сільвестр (Школа бізнесу), Микола та Тетяна Мамоти (учасники благодійної акції «Добро на Різдво»)

Діти онкогематологічного відділення Рівненської дитячої обласної лікарні отримають адресну допомогу на лікування.

Важливо, що кожен учасник Марафону отримає не лише фінансову допомогу для здійснення власних  творчих планів, але й духовну та моральну підтримку від усіх вихованців Палацу, гостей Марафону,  благодійників та спонсорів. Традиційно виручені  кошти  перейдуть для фінансової підтримки учасників марафону.

Вартість квитків – 30 гривень-дитячі, 70 гривень – дорослі.

 

В рамках Благодійного Марафону  – 2019  ПДМ святкує ювілеї колективів, що мають багату історію та перспективне майбутнє:

- 50-річчя «Народного художнього колективу» камерного хору «Аve Maria».

- 40-річчя «Народного художнього колективу» ансамблю народного танцю «Дружба».

- 40-річчя «Народного художнього колективу» молодіжного ансамблю сучасної пісні «Меридіан».

- 40-річчя «Зразкового художнього колективу» ансамблю естрадної пісні «Вітамін».

- 35-річчя «Народного художнього колективу» літературного об’єднання «Поетарх».

- 40-річчя «Зразкового художнього колективу» духового оркестру.

- 20-річчя кінно-спортивного клубу «Фавор».

- 20-річчя музичної студії.

- 20-річчя «Народного художнього колективу» камерного оркестру «Perpetum mobile».

- 15 річчя «Зразкового художнього колективу» клубу авторської пісні «Музика мрій.

18 травня вже вп’ятевідбудеться фольклорно-етнографічне свято «ЕтноКоло ПДМу», і збере на сцені художні колективи з Рівного та Рівненщини, Харкова, Сербії та Болгарії.

«…Про людство встигнеш

Про людей подумай!..»

О.Ірванець

Читайте також