У Рівному відбудеться літературний фестиваль: організатори розповіли подробиці

5-7 жовтня у Рівному відбудеться фестиваль для творчої молоді СУП-культура. Фестиваль, що об'єднує поезію прозу, пісню та переклад! Традиційний івент Рівненської письменницької спільноти, до якого долучаються сучасні знані постаті сучасного українського літературного процесу. Серед новинок, які чекають на гостей фесту цьогоріч, презентація перекладів та міст Харків-Рівне.

«Формат літературного фестивалю набуває вільного, самобутнього, драйвового формату. Звичайно, усі, хто пише тексти, пісні, вони повинні бути учасниками фестивалю. Ми запрошуємо одних із кращих виконавців, які мають рейтинги по Україні, Океан Ельзи, то для нас дуже закруто, але є гурти, які вже відомі і стають на шляхи визнання серед українців», - розповіла голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька-Рачковська.

На початку року організатори виграли грант у сумі 20 тисяч гривень на реалізацію фестивалю «СУП-культура». Навіть задумувалися над тим, аби відмовитися від проведення через незначну суму коштів. Однак, вирішили не здаватися.

Програма фестивалю:

5 жовтня – відкриття фестивалю

О 16:00 розпочнеться «Арт-ланч» – традиційне варіння супу під виступи митців. Хейдлайнер вечора – Христина Панасюк з авторською піснею під гітару. Локація – «Ланч Бістро», вулиця Соломії Крушельницької, 77.
На 6 жовтня запланована щільна програма:
10:00 – зустріч з лауреатами міської літературної премії імені Уласа Самчука. Захід відбудеться у музеї Уласа Самчука, що на вулиці С. Петлюри, 17.
15:00 – зустрічі, презентації відомих українських письменників. До участі заявлені Марко Терен, Василь Рябко та місцеві рівненські автори.
Локація – книгозбірні Рівненської централізованої бібліотечної системи.
19:00 – Рок-літ івент «Літ-ра року» у пабі «Сталева гора» на Відінській, 1Б.
Захід включає в себе низку музично-літературних виступів від гостей фестивалю. Зокрема, заявлені:

  1. Рок-перфоманс «Лірика під баян» від гостей з Харкова – літераторів та гурту «Папа Карло»
  2. Арт-проект «ЛХБТ»
  3. МузЛіт проект «Ахілес і Черепаха» (Юрій Строкань, Микола Кулінич)
  4. Виступ рок-гурту «Незабуті» та Богдани Гайворонської
  5. Хедлайнери івенту – гурт «Регулятори» та Євгенія Чуприна

На 7 жовтня з 11:00 до 17: 00 заплановані творчі зустрічі і презентації відомих українських письменників. До участі заявлені Сергій Пантюк, Алла Миколаєнко, Олексій Юрін, Богдана Гайворонська, Євгенія Чуприна та місцеві рівненські автори. Зустрічі проводитимуться у книгозбірнях міської бібліотечної системи.

Серед партнерів події -  управління культури і туризму рівненського міського виконавчого комітету. Захід реалізовують в контексті міського проекту "Рівне - місто унікальних подій".

Читайте також