У Рівному відбувся форум енергоефективності (ФОТО)

«Енергоефективність та енергомодернізація – питання стратегічної незалежності України!» Саме під таким гаслом 23 листопада у місті Рівному проходить Міжнародний Бізнес – форум «Велике Рівне. Енергоефективність – 2018». Рівненщина знаходиться на першому місці в Україні по показниках запровадження енергоефективних технологій та кращою в Україні динамікою енергомодернізації багатоквартирного житлового фонду міста. Саме тому Рівненська міська рада, Рівненська обласна адміністрація, Національний університет водного господарства та природокористування та Міжнародна фінансова корпорація ( IFC, World Bank Group) ініціювали проведення такого заходу у нашому місті.

Поділитися досвідом та віднайти нові сучасні шляхи для подальшої енергоефективності міст та регіонів – основна мета Форуму.

У залі НУВГП зібралися представники влади та бізнесу, керівники компаній, голови ОСББ Рівного, представники обласних центрів, міст та об’єднаних територіальних громад.

У своїй доповіді, міський голова Рівного Володимир Хомко представив учасникам форуму впровадженні в дію програми термомодернізації та енергоефективності в житловому секторі, які активно втілюють в життя створені ОСББ. Крім того, Володимир Хомко розповів, що у місті працює група експертів з корпорації НЕФКО для продовження співпраці з реалізації спільних проектів спрямованих на впровадження енергоефективних заходів щодо об’єктів бюджетної сфери. Вчора відбулася перша робоча зустріч в рамках проекту щодо впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності міста Рівне. 

«У місті Рівне вже вдалося реалізувати спільно з НЕФКО проект з впровадження енергозберігаючих заходів у загальноосвітніх навчальних закладах № 18, 27, що у свою чергу дало суттєвий результат та значну економію коштів на енергоносіях, покращився температурний режим у приміщеннях. Адже Європейський досвід засвідчує – єдиний правильний шлях – менше споживати, в нас це повинно виробитись на рефлекторному рівні» - наголосив міський голова».

Родзинкою форуму стало відкриття першого у Рівному Центру енергоефективності, який буде постійно функціонувати на базі НУВГП.

Протягом двох днів учасників форуму чекає висвітлення таких тем як, енергоаудит будинків, отримання енерго-сертифікату на них, заходи термомодернізації, що впроваджуються ОСББ, майстер-класи від провідних іноземних та вітчизняних виробників, обрахунок вартості та окупності проектів енергоефективності, відновлювальні джерела енергії тощо.

Читайте також