У Рівному відбувся турнір із високоточної стрільби на 2 кілометри

У Рівному на полігоні вже вчетверте відбувся турнір «Long Range Steel Challenge 2020».

Джерело: СВОЇ.

Участь у всеукраїнських змаганнях на великі дистанції взяли понад 50 спортсменів з усієї України: Рівного, Харкова, Одеси, Львова, Хмельницького, Києва.

Учасники впродовж трьох днів у складних вітрових умовах змагалися за звання найкращих стрілців. До слова, усі спортсмени були поділені на два класи: легкий та важкий. У першому змагалися учасники до 300 калібрів, які мали кваліфікацію до 800-1200 м, а у фіналі 1200-1600 м. Важкий клас, у якому змагалися інші калібри, мав кваліфікацію 1200-1600 м, а фінал був 1600 м – 2 км.

Голова Федерації високоточної стрільби України та засновник спортивно-стрілецького клубу «Alpha Bravo» Олександр Бараненко розповів для кореспондента «СВОЇ» як проходили три дні змагань:

«Учасники у командах стріляли 4 відстані. Вони мали 4 мішені і 14 пострілів. У першу мішень було 5 пострілів, далі по 3. І яким пострілом вони попадали – набирали певну кількість балів. Наприклад, якщо це перший постріл – на 5 більше, якщо 2 – дистанція помножувалась на 4. Потім переходили на наступну дистанцію, де множилася відстань на 3. Все це тривало 10 хвилин, після чого 10 команд, які набрали найбільше балів, виходили у фінал».

Змагання між учасниками легкого класу відбувалося у перший день «Long Range Steel Challenge 2020», важкого – у другий. Третього дня проходив фінал. У ньому стріляли 15 хвилин по 15 пострілів на 3 дистанціях – у кожного з класів свої.

Олександр Бараненко запевняє, що змагання не лише розвивають навички учасників, а й тренують командну роботу та жагу до перемоги:

«Учасники вдосконалюють свої стрілецькі вміння на таких дистанціях. Це командна робота, без неї сам стрілець цього не зможе зробити. Тут вже було як у Формулі 1 : якщо команда працює класно, то у неї буде й результат».

У підсумку у цьогорічних змаганнях «Long Range Steel Challenge 2020» перемогли: кияни Володимир Бондаренко – у легкому класі та Панас Маслійник – у важкому.

Це був перший турнір подібного формату для мене. Участь у ньому я вирішив взяти ще восени минулого року, поспілкувавшись із моїми друзями, які вже брали участь у подібних змаганнях. Моя перемога, то, в першу чергу, перемога нашої команди, наших злагоджених дій та прийнятих під час сесії стрільби рішень”, – розповідає переможець у легкому класі Володимир Бондаренко. 

 «Для нас із моїм напарником – це вже не перший такий турнір. Минулого разу я був на другому місці. Цього разу вдалося покращити результат. Добра зброя, добрий патрон, чудовий напарник-коригувальник, і трішки стрілецької удачі, – ділиться секретом успіху переможець у важкому класі Панас Маслійник і додає:  – Але більше за все радує те, що вдалося вразити мішень на 2 км – двічі із 5-ти пострілів».

Переможці отримали по 10 000 гривень від Федерації високоточної стрільби України.

Редакція сайту «СВОЇ» щиро вітає переможців, а всім учасникам зичить нових вершин та влучних пострілів. А також бажаємо процвітання стрілецькому спорту та розвитку й успіхів Федерації високоточної стрільби України.

Читайте також