У Рівному виявили підприємство, власниками якого є громадяни росії

На Рівненщині співробітники прокуратури виявили підприємства, власниками якого є громадяни росії.

Про це інформують у пресслужбі прокуратури Рівненщини.

У результаті координаційних заходів виявлено факт ухилення від сплати податків службовими особами одного з підприємств, бенефіціарними власниками якого являються громадяни країни агресора та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 212 КК України.

В рамках проведення досудового розслідуванням з’ясовано, що службовими особами підприємства, яке здійснює господарську діяльність у сфері проектування та виготовлення електротехнічного устаткування на території обласного центру, придбано ряд товарів у суб’єктів господарювання з ознаками ризиковості (фіктивності), в результаті чого завищено податковий  кредит з податку на додану вартість на загальну суму понад 5 мільйонів гривень, що в свою чергу призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

На даний час у рамках кримінального провадження, яке здійснюється слідчими СУ ГУНП у Рівненській області, триває досудове розслідування, перевіряється причетність службових осіб підприємства на предмет незаконного виведення грошових активів, здійснення безтоварних операцій з підприємствами, зареєстрованими в російській федерації.

Читайте також