У Рівному визначили найкращий студентський гуртожиток

Нещодавно у Рівненському будинку вчених відбулося урочисте нагородження призерів обласного огляду-конкурсу на кращий студентський гуртожиток та кращий учнівський гуртожиток професійно-технічного навчального закладу у 2017 року.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 24 гуртожитки закладів вищої освіти та 19 гуртожитків ПТНЗ.
Так, компетентна комісія при оцінці учасників брала до уваги створення належних умов проживання у гуртожитках, стану збереження майна, організацію самопідготовки і дозвілля студентської та учнівської молоді, а також формування здорового способу життя. Акцент ставився на забезпечення пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних умов мешканців гуртожитків.

Тож приємно відзначити, що у другому етапі огляду-конкурсу на кращий студентський гуртожиток перемогу здобув п’ятий гуртожиток НУВГП. І за перше місце гуртожиток отримав Почесну грамоту, кубок та цінні подарунки: мікрохвильові печі та праски.

Почесною грамотою, Кубком та цінним подарунком нагороджено також гуртожиток № 2 Рівненського автотранспортного коледжу НУВГП, який здобув друге місце.

Як розповіла директор студмістечка Ольга Швець, аби посісти першу сходинку, докладено чимало зусиль та коштів: проведено капітальний ремонт другого поверху гуртожитку та поточні інших поверхів, ремонт кухонних приміщень, місць загального користування та санітарно-технічних приміщень, замінено окремі віконні та дверні блоки, кімнати укомплектовані меблями, виготовленими працівниками нашого столярного цеху, м’яким інвентарем. В достатній мірі гуртожитки забезпечені миючими та дезінфікуючими засобами, прибиральним інвентарем, вогнегасниками, медичними препаратами.

Необхідно зазначити, що у членів робочої групи були й зауваження щодо матеріально-технічного забезпечення гуртожитків. Багато приміщень гуртожитків області все ще потребують заміни твердого та м’якого інвентарю, вікон, сантехнічного обладнання та обладнання душових, необхідне проведення ревізії електрообладнання, встановлення автоматичної пожежної сигналізації. Деякі пожежні крани не укомплектовані рукавами, пристроями для полегшення відкривання пожежних кранів. Відсутні світлові покажчики над евакуаційними входами та виходами, під’єднані до автономного джерела освітлення. 

Читайте також