У Рівному вночі викрили винуватця забруднення повітря на «Північному»

У Рівному вночі вдалося викрити підприємство, яке забруднювало повітря у мікрорайоні "Північний".

Порушником виявилось підприємство "ЕКО ЄВРОАЛЬЯНС", що працює у Рівному на вул.Будівельників, 3-А.

За вимірами групи санітарно-хімічної розвідки Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб, вміст сірководню перевищував гранично допустиму максимально разову концентрацію від 3,7 до 5,6 разів, а вміст аміаку – від 2,4 до 3,2 разів.

Факт задокументований робочою групою, що складається із фахівців міських, районних та обласних служб.

Готується звернення до правоохоронних органів про порушення кримінального провадження за заподіяння шкоди здоров’ю жителям мікрорайону «Північний».

«Це кричущий факт недбальства та зневаги до жителів громади!" - обурився секретар Рівненської міської ради, виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. - Це не перший випадок, коли жителі мікрорайону потерпали від неприємних запахів. У вересні минулого року створили робочу групу щодо запобігання впливу на довкілля на території Рівненської міської територіальної громади. Сюди увійшли представники Рівненської міської ради, Рівненського районного управління, Головного управління з надзвичайних ситуацій, Головного управління поліції в Рівненській області, Рівненського міського управління Держпродспоживслужби, Департаменту екології та природних ресурсів ОВА, Державної екологічної інспекції Поліського округу. Фахівці збирали звернення громадян, вивчали їх, і нарешті визначили винуватців смороду. Така ситуація неприпустима! У Рівному потрібно працювати чесно і чисто або не працювати зовсім!»

Читайте також