У Рівному водій жорстоко вбив кота - зоозахисники

У Рівному чоловік умисне, керуючи автомобілем, здійснив наїзд на кота. 

Про це з публікацій у мережі стало відомо волонтерам руху UAnimals

Стверджується, що нібито момент скоєння злочину був зафіксований на відеозапис, який опублікували у соцмережах. 

Волонтери також зазначають, що на відео також видно, як кіт мучиться від отриманих травм і помирає.

- Місцеві волонтери-зоозахисники звернулися до поліції з заявою про вчинення правопорушення, яке підпадає під жорстоке поводження з тваринами, після чого винний у скоєному почав їм погрожувати.

Також UAnimals звернулися до Головного управління Національної поліції у Рівненській області щодо реєстрації заяви про вчинене кримінальне правопорушення та невідкладно розпочати досудове розслідування, - йдеться у повідомленні. 

Як повідомили "Рівне Медіа" у пресслужбі обласної поліції, подія сталася ще на початку листопада. 

Із цього приводу до поліцейських надійшло повідомлення. 

Сам водій розповів, що під час руху на авто в дворі будинку по вулиці Данила Галицького, оминаючи вибоїни на асфальтному покритті, жодної тварини він не побачив. Мовляв, про те, що здійснив наїзд на кота, не знав та зумисне робити цього не хотів. Про подію дізнався від друзів, оскільки про цей випадок писали у соцмережах. За його словами, будь-якого зневажливого ставлення до тварин він не має.

- Після проведеної перевірки ознак складу злочину, передбаченого статтею 299 КК України, тобто жорстокого поводження із твариною, не встановлено.  Заяву поліцейські розглянули відповідно до ЗУ «Про звернення громадян», - розповіли у поліції. 

Читайте також