У Рівному волонтери щотижня вигулюють безпритульних собак, щоб знайти їм господарів

У Рівному волонтери стерилізаційного центру щотижня вигулюють безпритульних собак, щоб знайти їм господарів. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Про подібіну ініціативу в інших містах їм розповіли переселенці, які приїхали на початку війни. 

Безпритульним собакам, які потребують прилаштування, одягають рожеві хусточки, зазначила волонтерка Тетяна Кравчук. Вона додала, що ідея вигулювати тварин виникла раптово.

"Одного разу ми зустріли маму з хлопчиком, який сказав, що хотів би прийти на ярмарок безпритульних собак і там обрати якусь собі. Відтоді я думала, як втілити цю ідею у життя", — розповіла жінка.

Окрім того про подібні акції в інших містах волонтерам розповіли переселенці, які приїхали до Рівного з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

"Вони розказали, що в інших містах волонтери виходять з безпритульними собаками в центр міста і таким чином демонструють їх, знайомлять з людьми. Тому ми вирішили також спробувати", — пояснила Тетяна Кравчук.

У стерилізаційному центрі знайшов собі собаку й волонтер Вадим. Він хоче навчити тварину шукати вибухонебезпечні предмети.

Керівниця центру Тамара Сиротинська розповіла, що знаходили нових власників для собак не лише у Рівному, а й за кордоном.

"Тільки у 2022 році ми прилаштували 107 собак. Це собаки, які на початку війни були відправлені бусами в Польщу, Німеччину", — зазначила вона.

Вигули безпритульних собак відбуваються щоп'ятниці у центрі міста.

Читайте також