У Рівному вперше продаватимуть здорову вуличну їжу: частина вилучених коштів піде на міські проекти

В Рівному з’явиться перший в Україні street-food, частина прибутку якого буде спрямована на міські проекти.

Вже в цьому році на Лебединці відбудеться відкриття унікального закладу з вуличною їжею, який об’єднає всіх любителів здорового харчування та розвитку міських ініціатив.

“У всіх сучасних містах України та Європи стріт-фуд є невід’ємною складовою гастрономічного життя. Їжа в форматі take away є зручним способом швидкого перекусу для мешканців та гостей міста. У нас, як молодого подружжя, що любить подорожувати, з’явилася мрія, відкрити стріт-фуд заклад в Рівному”.

Тимур Тимченко, співзасновник Street-food bar’у “Шпинат”.

Street food - це готові до споживання їжа або напій, які продаються на вулиці в спеціально обладнаному під кухню фургоні або автомобільному причепі, а також в інших мобільних точках харчування.

“Назва нашого стріт-фуду “Шпинат” - що є своєрідним символом здоров’я та сили, адже заклад буде пропонувати гостям здорову їжу з локальних продуктів. В меню будуть представлені салати, крафтова локшина, смузі, гранола, крем-супи тощо”.

Тетяна Тимченко, співзасновниця Street-food bar’у “Шпинат”.

“Шпинат” стане унікальним закладом, адже об’єднає довкола себе всіх активних та відповідальних рівнян. Засновниками “Шпинату” стануть 25 інвесторів, які безповоротно вкладуть гроші у відкриття закладу, частина прибутку від роботи якого буде спрямована на реалізацію міських проектів. Таким чином будь-хто може запропонувати проект, а 25 активних громадян, “City angels”, які підтримали проект методом голосування спрямувати на його реалізацію частину прибутку від закладу.

“У багатьох активних рівнян, як і у місцевої представницької влади, є розуміння того, що Рівне повинно розвиватися, ставати кращим і привабливішим, аби тут хотілося жити і працювати. Старт “Шпинату вже підтримали не тільки корінні мешканці міста, а й закордонні інвестори, які повірили в нашу ідею. Ми повинні спільно робити все від нас можливе і дати можливість розвиватися таким соціально-відповідальним бізнесам в Рівному”.

Сергій Гемберг, автор ідеї “City angels”.

Першими інвесторами “Шпинату” вже стали Валерій Гусак, Віталій Бєлєнький, Тетяна Тимченко та Роман Пархомець, який живе та працює зараз в Китаї. Також від нашої землячки Вікторії Левинської про ініціативу рівнян дізнався відомий німецький ресторатор Ріхард Граф та вирішив підтримати цікаву ідею.

За всіма новинами “Шпинату” можна слідкувати на сторінці https://www.facebook.com/Spinach.Rivne/