У Рівному вшановували пам`ять Тараса Шевченка

http://oblrada.rv.ua

9 березня перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк спільно з заступником голови Рівненської ОДА Ігорем Тимошенком та міським головою Рівного Володимиром Хомком з нагоди вшанування 205 річниці з дня народження Тараса Шевченка поклали квіти до його монумента в центрі міста.

Згадати великого українського генія прийшли понад сотню рівнян. Видатні твори Тараса Шевченка читали та співали учні рівненських шкіл, артисти Рівненської філармонії, драматичного театру та міського палацу дітей та молоді.

10 березня вперше у Покровському соборі о 11:30 відбудеться панахида на честь класика української поезії Тараса Григоровича Шевченка.

Нагадаємо, 9 березня 1814 року народився духовний покровитель українського народу Тарас Шевченко. Він був поетом, художником та громадським політичним діячем. З 47 років життя він 24 роки пробув у кріпацтві. Перша його книга вийшла у 1840 році під назвою «Кобзар». До неї увійшли ранні твори поета: «Думи мої, думи мої», «Перебендя», «Катерина», «Тополя», «Думка» («Нащо мені чорні брови»), «До Основ'яненка», «Іван Підкова» та «Тарасова ніч». Остання книга за життя Тараса Шевченка вийшла у 1860 році під назвою «Кобзар».

Помер український геній 10 березня 1861 році у Санкт-Петербурзі. В квітні того ж року, його перевезено в Україну та перепоховано на Чернечій горі біля Канева.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також