У Рівному вшанували пам`ять австралійця, який загинув за Україну

У Рівному вшанували пам'ять загиблого добровольця з Австралії Сейджа О'Доннелла. 

Про це повідомляють у ДФТГ Рівне

Як зазначається, сьогодні, 26 червня, йому могло б виповнитися 26 років. 

- Сейдж О'Доннелл став для всіх нас прикладом справжнього чоловіка, воїна, який подолав тисячі кілометрів, аби долучитися до боротьби. Ми завжди пам'ятатимемо його. І сьогодні щира подяка мамі Сейджа - Роксані, що виховала такого мужнього сина, - зазначив командир ДФРМТГ №1 Олег Садовський.

Також у цей день, память Героя вшанували і в Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

- Пам'ятати - це найменше, що ми можемо зробити для Сейджа. З перших днів війни він став опорою та підтримкою для багатьох добровольців, яких навчав військовій справі. Тоді, ми всі були розгублені, адже війна багатьох застала зненацька. І ще вчора цивільні люди - були змушені взяти зброю до рук, аби захищати цілісність України. А Сейдж був завжди рішучим, умів підібрати правильні слова та знаходив підхід до кожного, аби навчити і підтримати, - згадує заступник командира підрозділу добровольців Мирослав Бартосеви. 

У свою чергу мама загиблого Героя - Роксана, подякувала усім рівнянам, які памэятають її сина і для яких він став другом та побратимом.

- Сейдж полюбив це місто і багато мені розповідав про Рівне та людей, які його оточували тут. І сьогодні мені додає сили те, що на день народження сина, я можу бути у цьому місті та з людьми, для яких Сейдж став близьким, - каже мама Героя Роксана.

Тим часом побратими подякували жінці за те, що виховала такого сина, який став прикладом мужності та патріотизму для багатьох українців.

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига зазначив, що таких людей як Сейдж важливо памєятати і вшановувати.

- Він міг жити в своїй країні, але вибрав стати на шлях добра та захищати справедливість. Цей вчинок гідний поваги та є справжнім прикладом мужності й відваги, - додає Олександр Булига.

Нині ж вирішується питання про передачу особистих речей Сейджа для облаштування експозиції в музеї, аби більше рівнян могли дізнатися про подвиг воїнів Інтернаціонального легіону, які стали на захист України.

Довідка:

Сейдж О'Доннелл був австралійцем із українським корінням (його родичі служили в Українській повстанській армії). З перших днів повномасштабного вторгнення ворога на територію нашої держави, подолавши половину земної кулі, Сейдж долучився до боротьби. Так, 24-річний австралієць в квітні 2022 року опинився у Рівному та став інструктором в одному з підрозділів ДФРМТГ №1.

З часу свого прибуття у Рівне він готував особовий склад протистояти ворогу та проводив низку навчань, які потім допомогли зберегти життя військовим і добровольцям у зоні бойових дій.

За час свого перебування у Рівному Сейдж полюбив це місто і мріяв, що по завершенню війни залишиться тут жити, згадують побратими. Та доля розпорядилася по-іншому. Восени 2022 року Сейдж О'Доннелл перейшов у склад Інтернаціонального легіону. Так, у листопаді він відправився у зону бойових дій захищати цілісність України на передовій. Під час виконання одного з завдань Сейдж О'Доннелл із позивним «Чайка» був уражений снарядними осколками. Це сталося 21 грудня 2022 року в Луганській області

Читайте також