У Рівному вшанували пам`ять героїв Крут (ФОТО)

фото - Фейсбук

У Рівному вшанували пам'ять оборонців української державності 1918 року, пише Рівненська міська рада та її виконавчий комітет.

Сьогодні у місті Рівному, біля пам’ятника «Загиблим за Україну», відбувся загальноміський урок історичної пам’яті з нагоди 101-ої річниці битви під Крутами. Учні 22-ї школи у своєму виступі згадали важливі факти того трагічного дня, аби кожен українець пам'ятав і не забував свою історію.

Міський голова Рівного Володимир Хомко та містяни вшанували пам'ять молодих воїнів хвилиною мовчання та букетами квітів. 

Довідка: бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Читайте також