У Рівному заборонили торгівлю на стихійних ринках та ярмарках

У Рівному заборонили торгівлю на стихійних ринках та ярмарках. Таке рішення прийняли на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС. Заборона діятиме на період "червоної" зони. тобто протягом трьох тижнів, повідомив заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук. 

- Ми відмічаємо суттєвий ріст захворюваності у місті. На даний момент усі ковідні ліжка зайняті повністю. Разом з тим. ситуація є контрольованою. Поки що маємо найнижчу кількість смертей по Україні. Кисню достатньо, а темпи вакцинації надзвичайно високі. 

- Разом з тим, динаміка захворюваності не дає оптимізму. Тому були прийняті заходи, які обмежують активність, зокрема прийнято рішення призупинити ярмаркову торгівлю та торгівлю в несанкціонованих місцях. Основна відповідальність за зупинення цього процесу буде покладена на правоохоронні органи, - каже Юрій Поліщук. 

Рішення набуде сили після публікації. 

- Разом з тим, у мене немає жодних підстав, що через тижні Рівне вийде із "червоної зони". Нагадаю, що місто не може вийти саме із "червоної" зони. І це рішення приймається на Держкомісії з питань з ТЕБ та НС, - додає Юрій Поліщук. 

Крім того, за його словами, було наголошено на дотриманні санітарно-протиепідемічних вимог на усіх ринках міста. Зокрема організувати окремі входи та виходи. 

- Якщо цього не буде, то ми проведемо ще одне засідання стосовно обмеження їхньої діяльності. Треба розуміти, що треба зосередитися на тому, щоб зменшити скупчення людей та проконтролювати дотримання вимог санітарно-епідемічних норм. Нагадаю, що саме такі заходи минулого разу, коли був пік захворюваності, саме жорсткий контроль за масковим режимом, дистанцією, обробкою рук і так далі, дали свої результати. Рівне вийшло з одними із найкращих показників, - додав Юрій Поліщук. 

 

Читайте також