У Рівному завершили термомодернізацію ЗДО № 35

У Рівненській громаді продовжується робота з осучаснення закладів дошкільної освіти. Зокрема, один із найважливіших аспектів - зробити їх максимально енергоефективними.

Завдяки співпраці Рівненської громади з НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation) у 2023 році були розпочаті роботи з термомодернізації будівель закладів дошкільної освіти № 35 та «Центр Пагінець», навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина».

30 червня завершено капітальний ремонт першого з трьох об'єктів - закладу дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (спеціальний) № 35 Рівненської міської ради на вул. Василя Червонія, 73.

«Ми і надалі будемо продовжувати заходи з енергоефективності в нашій громаді. Важливо, що в цих питаннях нас підтримує НЕФКО. Адже без міжнародних партнерів ми не змогли б профінансувати такі масштабні проекти, коли максимум коштів спрямовуємо на підтримку ЗСУ!» - наголосив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Будівлі цих закладів тривалий час потребували капітального ремонту, мали низьку енергоефективність тощо. Питання покращення умов, в яких перебувають та навчаються діти, стояло надзвичайно актуальним. Адже ці заклади серед інших відвідують діти внутрішньо-переміщених осіб, діти з інвалідністю.

Проєкт «Реконструкція та відновлення муніципальної інфраструктури м. Рівне для підтримки нагальних потреб внутрішньо переміщених осіб» реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу, за участі НЕФКО, як виконавчої організації, в рамках Програми NIP «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні». Загальна вартість проєкту становить 1, 56 млн. євро.

<> <> <>