У Рівному завідувачку кафедри одного з вишів судитимуть за хабар

Фото - ілюстративне

30 вересня Рівненською обласною прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до міського суду обвинувальний акт стосовно завідувачки кафедри одного з ВНЗ Рівненщини. Жінку обвинувачують у проханні надати і одержанні неправомірної вигоди (ч.1 ст. 368 КК України). Про це інформує офіційний сайт Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка отримала 700 дол. США та 1400 грн за сприяння у здачі групою студентів державних іспитів та видачі дипломів про закінчення навчання. Жінку викрили у червні цього року, після отримання другого «траншу».

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також