У Рівному збирають підписи для звернення до місцевих депутатів, аби ті звернулися до влади держави щодо відставки Авакова

У Рівному біля кінопалацу «Україна» збирають підписи під зверненням до депутатів Рівненської міської та обласної рад, яких проситимуть офіційно звернутись до влади держави та вимагати відставки міністра МВС Арсена Авакова, повідомляє UA: Рівне.

Нагадаємо, про збір підписів оголосили вчора під стінами ГУ Нацполіції в області, де кілька десятків рівнян прийшли на акцію «Безкарність вбиває» та висловили обурення діями поліцейських з Переяслава-Хмельницького. Там, за версією слідства, двоє полісменів поза службою у стані сп’яніння стріляли з вогнепальної зброї, одна куля влучила у голову 5-річному Кирилу Тлявову. Після кількох днів у лікарні дитина померла.

Вчора суд обрав двом підозрюваним запобіжний захід у виді 60 діб під вартою без права внесення застави. У обласних центрах та у Києві люди збирались під поліцейськими відомствами, вимагаючи об’єктивного розслідування та покарання для ймовірних винуватців убивства. Крім того, вимагали і відставки міністра Арсена Авакова.

Учора до мітингарів у Рівному вийшов заступник начальника ГУ НП Людвіг Файт, висловив співчуття із приводу смерті дитини та зазначив, що, на його думку, відставка міністра не змінить ситуацію в поліції.

– В мене зараз склалось таке враження, що от Аваков у відставку – і все закінчиться, все буде ново, почнеться нова поліція… Ми маєм те, що маєм. Ми маємо орган, який формується з тих громадян, які живуть у цій державі, які в цьому суспільстві ростуть і виховуються. Ми постійно запрошуєм в лави поліцію нову кров, яка би своєю службою продемонстрували, що наш девіз – служити і захищати. Але, на жаль, на Рівненщині, як і по всій Україні, ми відчуваємо хронічний недобір. Але люди їдуть на заробітки, – сказав Людвіг Файт.

Натомість присутні йому апелювали, що, на їхню думку, люди не хочуть іти в поліцію, в тому числі, і через те, що не змінене вище керівництво.

Читайте також