У Рівному знайшли хлопця, який "замінував" школу минулого тижня

Ще минулого тижня у Рівному до поліції повідомив невідомий про те, що на території однієї з рівненських шкіл закладено динаміт.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічного відділу, кінологи та всі екстрені служби. За результатами огляду прилеглої території та приміщення, де на той момент був лише охоронець, жодних вибухонебезпечних предметів не виявили.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України.

Рівненські поліцейські встановили особу псевдомінера. Ним виявився 16-річний уродженець Житомира, який навчається в одному з рівненських коледжів. Як пояснив неповнолітній правоохоронцям, здійснивши дзвінок неподалік «замінованої» школи, йому просто було цікаво поспостерігати, як працюють спецслужби Рівного.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від двох до шести років.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також