У Рівному знову заговорили про запровадження е-квитка

У Рівному знову заговорили про запровадження електронного квитка у громадському транспорті. 

Про це у Фейсбук повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

За словами міського голови, "вивчення цього питання надзвичайно важливе та актуальне, але потребує детального аналізу та врахування всебічних особливостей". 

Так, учора працювали над системою електронного квитка та карти містянина від групи компаній EasyPay.

- Пропозиція цікава, адже компанія реалізовує подібні проекти у багатьох містах — Запоріжжі, Калуші, Львові, Чернівцях та частково у Києві, - зазначив він. 

Зокрема робиться акцент на запровадженні карти містянина, першою функцією якої стане саме оплата проїзду у транспорті. Міський голова додає, що Рівне стало чи не першим містом, яке залучило до вивчення процесу не лише комунальні транспортні підприємства, а й приватних перевізників.

За його словами, пропозиція передбачає запуск чіпованої персоналізованої мультифункціональної карти, яка дозволить не лише обліковувати та розраховуватись за транспортні послуги, а й має ряд інших переваг. 

- Компанія вже має у нашому місті 350 терміналів, що дозволить легко поповнювати картки та придбати одноразові проїзні квитки для іногородніх. Проте чимало питань, які нас хвилюють, у тому числі перевезення пільговиків, які не є жителями нашої громади, досі залишаються відкритими, - пише Олександр Третяк. 

Читайте також